Foto: Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je podnelo optužni predlog protiv 10 osoba koje su učestvovale u incidentima 22. maja u lokalima u Beton Hali.

„Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela, te da okrivljenima U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P. F.M., N.R. i I.Š. izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvanaest (12) meseci, a da okrivljenom V.J. izrekne kaznu zatvora u trajanju od osamnaest (18) meseci“, saopštilo je tužilaštvo.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, grupa huligana ušla je u baštu restorana „Lafayette“, gde su počeli da lome čaše, flaše, inventar i prepadaju goste. “

Foto: Nova.rs

„Usled svega toga je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost, od kojih su neki bili povređeni sa posekotinama“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Nova.rs

Neposredno nakon navedenog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu lišila slobode 109 punoletnih lica koja su pravila nerede na Savskom šetalištu, od koji je u odnosu na deset lica određeno zadržavanje od strane dežurnog zamenika javnog tužioca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo, a nakon uzimanja njihovih izjava, kao i izjava prisutnih lica – policijskih službenika i svedoka.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare