Ilustracija Foto: E Stock& Andrija Soković

Dojave o bombama u osnovnim školama nastavljaju da se nižu, te je više beogradskih škola evakuisano, a časovi danas neće biti održani, odnosno nastava se prebacuje na onlajn.

Roditeljima osnovaca koji idu u školu „Nikola Tesla“ u Rakovici, javljeno je da njihova deca danas ne dolaze na nastavu, jer je ponovo stigao mejl u kom se navodi da se u ovoj obrazovnoj ustanovi nalazi bomba.

Isti je slučaj i sa đacima Osnovne škole „Vasa Pelagić“ u Kotežu, koji danas neće prisustvovati časovima.

Dojave o bombama stigle su i u osnovne škole „Jovan Popović“ na Karaburmi, „Laza Kostić“ na Novom Beogradu, kao i u školi „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu, u kojoj će se nastava danas održati onlajn.

Kako javljaju čitaoci Nova.rs, dojava o bombi stigla je i na adresu Osnovne škole „Banović Strahinja“ na Banovom brdu. Nastava u prvoj smeni je otkazana za učenike od prvog do četvrtog razreda, dok će, prema nezvaničnim inofmracijama, stariji učenici najverovatnije biti prebačeni na onlajn praćenje časova. Evakuisana je i škola „Branko Radičević“ na Novom Beogradu.

Da je u Beogradu više škola dobilo dojave o postavljenim bombama potvrđeno je jutros i agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP). Dojave su upućene putem mejla, a policija je na terenu, rekli su u MUP-u.

Podsećamo, dojave o bombama postale deo svakodnevnice, a već se dešavalo da je više desetina beogradskih škola bilo evakuisano. Isti je slučaj i sa tržnim centrima, a juče su evakuisani bili Beo šoping centar i Ušće.

Dojave o bombama dešavaju se i u ostatku Srbije. Tako je su juče dojave o bombama stigle na adrese nekoliko škola u Kragujevcu i Nišu.

BONUS VIDEO Dojava o bombi u beogradskom Zoološkom vrtu, u toku evakuacija

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare