Foto: E Stock& Andrija Soković, Nemanja jovanović

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na i-mejl adrese nekoliko osnovnih i srednjih škola u Nišu, Subotici i Novom Pazaru, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) pregledala je i utvrdila da je dojava u školi u Novom Pazaru bila lažna.

Osim škole u Novom Pazaru, dojave su stigle i u četiri škole u Nišu, kao i u dve škole u Subotici, o čemu je obavešten MUP.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, zbog novih anonimnih dojava o bombama evakuisani su đaci nekoliko srednjih škola u Nišu, kao i jedne u Novom Pazaru.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, neke od škola gde su oko 14:15 prijavljene dojave su Srednja stručna škola, Umetnička škola i u gimnazije “Stevan Sremac” i “Bora Stanković”.

Kako smo iz nezvaničnih izvora uspeli da saznamo, pored OŠ “ Bratstvo“ mail sa sličnom porukom stigao je još nekim osnovnim školama u Novom Pazaru. Inače, ovo je prvi slučaj prijavljivanja o podmetnim bomba u Novom Pazaru od kada je serijal dojava počeo da se širi po gradovima u Srbiji.

BONUS VIDEO: Na Novom Beogradu tokom radova preonađena zaostala bomba

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar