Mesec dana je prošlo od stravičnog masakra u selima Malo Orašje i Dubona, kod Mladenovca, kada je Uroš B. hicima iz automatske puške usmrtio osam, a ranio 14 osoba. Kobnog 4. maja, T. S. je uspela da se spasi od pomahnitalog ubice, u čijem je krvavom pohodu stradao njen rođeni brat.

Sestra ubijenog mladića Nemanje S. bila je svedok krvavog pira u Duboni.

Pročitajte još:

„Bila sam u Orašju pre pucnjave, odatle sam otišla sa dve drugarice do Dubone, gde se desila pucnjava. One su izašle i zadržale se nekih 10-15 minuta“, počinje priču za Nova.rs T. S., koja je uspela da pobegne od napadača iz Mladenovca.

Ona opisuje trenutak kada se Uroš B. pojavio s puškom u ruci.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„On se pojavio niotkuda, istrčao je iz kola i rekao svima koji su bili ispred škole da legnu dole, ali ga niko nije shvatio ozbiljno. Tada je počeo da puca po njima i videla sam ih kako padaju na zemlju. Tek sam tada shvatila da je situacija ozbiljna“, kaže ova hrabra devojka.

Ona ističe da je Uroš B. bio parkiran nekoliko metara iza nje, a da je ona čekala drugarice da završe i da krenu nazad.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nosio je nešto nalik pušci u rukama, nisam videla tačno šta. Tada se okrenuo prema meni i krenuo da nišani pušku prema meni. Počela sam da bežim, ne znam ni sama kuda, zatvorila sam se u neku staru kućicu i pozvala policiju“.

Tada je počela drama koja je trajala 40 minuta.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Pozvala sam policiju i žena je počela da priča sa mnom. Pokušavala je da me smiri, pitala me je razna pitanja, ali ja sam počela već da se plašim da će me čuti i da će doći da me ubije. Zaćutala sam tada, a ta žena me zamolila da dišem malo glasnije da bi znala da sam živa. Tek posle 30-40 minuta začula sam prve sirene i onda su mi rekli da mogu da izađem“, završila je potresena devojka.

Njen brat stradao je kobne večeri i on je jedna od žrtava pomahnitalog napadača.

Podsetimo, u krvavom piru Uroša B. stradalo je osam osoba, dok je 14 osoba ranjeno. Kobne večeri, Uroš B. je pucao iz automatske puške.

Uroš B. je na saslušanju ispričao da je kobne večeri hteo da zaplaši stanovništvo.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Njemu je u petak produžen pritvor za još 30 dana.

VIDEO: Muk u selima oko Mladenovca nakon tragične noći…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar