Foto: Aleksandra Petrović/Nova rs, Nemaja Jovanović/Nova.rs, Instagram

Urošu B. (21), osumnjičenom za smrt 8 i ranjavanje 14 osoba u selima Malo Orašje i Duboni 4. maja ove godine, Viši sud je produžio pritvor 30 dana po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Smedereva. On je, prema nezvaničnim saznanjima, tokom svog krvavog pira pucao na još troje ljudi, koji nisu povređeni i koji su dobili status svedoka oštećenih.

Do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušano 20 svedoka, a prema nezvaničnim saznanjima, Uroš B. (21) je tokom svog krvavog pira po selima Dubona i Malo Orašje pucao je na još troje ljudi, ali ih nije povredio.

Nezvanično, oni su dobili status svedoka oštećenih.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uroš B. prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a ukoliko psihijatrijsko veštačenje pokaže da osumnjičeni nije bio uračunljiv u trenutku pucnjave, njemu će biti izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Lice prema kome se izvršava mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi podvrgava se psihijatrijskim i neurološkim pregledima, dopunskim kliničkim ispitivanjima, konsultativnim pregledima i intervencijama drugih medicinskih specijalnosti, prema njemu se primenjuje psihofarmakoterapija, grupna i individualna psihoterapija, obavljaju se psihološka testiranja i socijalne ankete, sprovodi se radna i okupaciona terapija, medicinska rehabilitacija i resocijalizacija, kao i evaluacija rezultata lečenja.

Uroš je na saslušanju, navodno, priznao zločin pod izgovorom „da su stvarali zaveru protiv njega“.

Uroš B. je osumnjičen da je 4. maja ove godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio 8, a ranio 14 osoba.

BONUS VIDEO: Hapšenje mladića osumnjičenog da je počinio masakr kod Smedereva i Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar