Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas tužilaštvo i policiju da ispitaju okolnosti napada na novinarku RTS-a Tamaru Tankosić.

Nju je jedna žena napala verbalno i fizički 17. oktobra na Pravnom fakultetu tokom uručenja nagrade za najbolji doktorski rad.

Pročitajte još:

„Napadu nije prethodila nikakva verbalna komunikacija, već je ta osoba udarila novinarku s ledja, a potom pošla za njom i kod ulaznih vrata u salu saterala je uza zid, udarala i grebala. Ženska osoba se obratila novinarki, rekavši joj više puta ‘znam ja ko si ti’ i uputila joj pretnje. Rekla je i to da će je naći i posle dogadjaja na fakultetu“ navodi se u saopštenju NUNS-a.

Taj slučaj je prijavljen policiji, i Tankosić je dala izjave u tužilaštvu i policiji, od kojih se očekuje da efikasno sprovedu istragu do kraja i da ispitaju da li ovaj napad ima veze sa novinarskim radom, traži NUNS.

„Naglašavamo da je novinarka RTS-a tih dana radila na osetljivoj temi o bezbednosti novinara, koja nije česta i uobičajna na televiziji na kojoj radi, a dogadjaj se odigrao dan nakon snimanja, odnosno dan pre emitovanja“, navodi NUNS.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog milionske prevare u vodovodu „Zaječar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar