Mina Smiljanic
Mina Smiljanić Foto:Instagram/mina_fu

Nakon što je novinarka i influenserka Mina Smiljanić podnela prigovor GAK "Narodni Front" na rad doktora Tomislava Krajinovića, tvrdeći da je pretrpela psihičku torturu i maltretiranje od strane pomenutog lekara, iz ove ustanove su saopštili da je pravna procedura u toku.

Iz ove ustanove rekli su da je procedura i dalje u toku i da je formirana komisija za ispitivanje ovog slučaja.

Pročitajte još:

„Istog momenta kada je Mina podnela zvaničnu primedbu na rad dr Tomislava Krajinovića je formirana disciplinska komisija koja se bavi utvrđivanjem činjeničnog stanja. Da bi se to uradilo uzimaju se, između ostalog i izjave svih lica koja su se nalazila tog dana u porodilištu, u boksevima, na hodnicima i slično. Odnosno ispituju se svi oni koji su mogli da čuju navedeni razgovor između lekara i pacijenta. Komisija još uvek radi, ona ima rok do kraja ove nedelje da donese svoj zaključak i predlog direktoru i to je nešto što je uobičajena procedura koju primenjuju sve zdravstvene ustanove kada postoji bilo kakav propustu rad, povreda radne discipline, povreda radnog kodeksa“, naveli iz te ustanove.

Podsetimo, Smiljanić je objasnila da je do nedavno ćutala jer se plašila da će nazvati razmaženom jer ruši ugled čuvenog beogradskog anesteziologa, dr Krajinovića, koji joj je pre i tokom porođaja upućivao užasne komentare, nazivao je pogrdnim imenima i vređao je.

Inače, reč je o lekaru koji je poznat od ranije po tome što je u januaru 2012. uhapšen zbog nelegalanog prekida trudnoće, stare od 13 do 14 nedelja, iako je zakonski dozvoljeno do 10. nedelje Operacija je obavljena u privatnoj ordinaciji „Iris“, a Krajinović je oslobođen za ovo krivično delo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar