Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike SBPOK-a N. U. (1984) i Z. Đ. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a.

Oni se trete da su, 16. decembra 2021. godine, nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, sumnja se da je N. U., od 23. februara do 25. marta ove godine, uticao na druge policijske službenike da ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti prema još jednom muškarcu, iako je znao da se on bavi prodajom narkotika, kako bi izbegao krivičnu odgovornost.

Osumnjičenima N. U. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Posle potere uhapšeni dileri: Niška policija presekla još jedan lanac trgovine narkoticima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar