SBPOK Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policijski inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala N. U. i Z. Đ. uhapšeni su danas u velikoj akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Pripadnici Unutrašnje kontrole jutros su upali u prostorije SBPOK-a na Makišu i lisice stavili dvojici kolega.

„N. U. sumnjiči se da je zloupotrebio položaj, odnosno da je od februara prošle godine do marta ove godine omogućavao narko dilerima D. G. i D. M. da nabavljaju drogu. Kako se sumnja, iako je kao policajac znao čime se bave, N. U. im je obzebeđivao zaštitu od svojih kolega, odnosno od policije, kako bi izbegli hapšenje – otkriva izvor Kurira i dodaje da se njihov kolega Z. Đ. sumnjiči da mu je pomogao oko zaštite D. G.“, navodi se.

Pročitajte još:

Kako Kurir nezvanično saznaje, policajci se sumnjiče i da su krajem prošle godine učestvovali u zapleni droge od D. G., ali da o tome nisu obavestili ni tužilaštvo ni sud.

Akcija policije i tužilaštva, kako je Kurir ekskluzivno objavio, počela je rano ujutru. Uhapšeni policajci, sutra bi trebalo da budu privedeni na saslušanje.

BONUS VIDEO: Laboratorija marihuane u Obrenovcu: Zaplenjeno više od 50 kg droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare