Foto: N1

Nakon što su na društvenim mrežama objavljeni papiri o izvozu oružja iz fabrike "Krušik" u Ukrajinu, oglasila se ta kompanija navodeći da "ni na koji način nije povezana sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine". Dodaju i da uvidom u objavljenu dokumentaciju, izražavaju "sumnju u autentičnost dokumenata, budući da se spominju dve različite rakete".

Naime, na društvenim mrežama objavljeni su papiri koji pokazuju da holding kompanija „Krušik“ prodaje oružje Ministarstvu odbrane Ukrajine, ali nije poznato da li je dokumentacija autentična. Navodno je reč o rakteama M-21, prečnika 122 mm.

Tim povodom, kompanija Krušik je izdala saopštenje u kome je demantovala objavljenu dokumentaciju.

„Bez uticaja na kreiranje današnjih vesti, bez saglasnosti za objavu u medijima i ne svojom krivicom, Krušik se ponovo našao u središtu negativnih zbivanja, zahvaljujući neprofesionalnom obavljanju novinarskog posla.

Kao i mnogo puta do sada, bez prethodne provere, ne obazirući se na štetne efekte svog brzopletog rada, pojedini mediji su prenosili vest o prodaji Krušikovih raketa. Ovom prilikom, informišemo javnost da kompanija Krušik ni na koji način nije povezana sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine. Uvidom u objavljenu dokumentaciju, uzevši u obzir mogućnosti računarskih programa i maštovitost novinara, izražavamo sumnju u autentičnost dokumenata, budući da se spominju dve različite rakete“, navodi se u saopštenju.

Iz Krušika apeluju na medije da pre objave provere informacije jer se ovakvim delovanjem nanosi šteta i loša reputacija Republici Srbiji, namenskoj industriji Srbije i samoj fabrici.

BONUS VIDEO:  Afera „Krušik“ već 3 godine u fioci…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar