Oglasio se Jovanović: Poziv suda sam dobio pre dva sata

Hronika 06. apr. 202119:18
Podeli:
čedomir Jovanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas, povodom vesti da je Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo privođenje, da je poziv za ročište krajem juna dobio pre dva sata i zapitao se ko je izvor za tu informaciju.

„Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vest. Ni do sada nisam izbegavao pozive već sam, što cela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici“, navodi Jovanović za „Blic“, koji je listu i dostavio poziv koji mu je tokom dana stigao.

Nalog je izdat za 25. jun jer, kako se navodi, već duže vreme izbegava dolazak u tu instituciju da da iskaz, sumnji da je 18. jula 2020. teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju „Fizio centar“.

Jovanović tvrdi da je u poslednje vreme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije.

„Bio sam na poslovnom sastanku kada su četiri policijska automobila zaletela na moje obezbeđenje koje je iz MUP-a. Nakon što su sat vremena držalu blokirano pola Voždovca, rekli su da je po sredi greška. Od kada je počela da se emituje serija “Porodica“, bilo je više provokacija. Ovo je želja da me isprovociraju i konfrontiraju s Vučićem koji nema veze s onim što se dogodilo. Mesecima traje ova agonija s tim da je sada intenzivirana“, navodi Jovanović.

Poziv je datiran na 24. jun ove godine i lider LDP će se, kako kaže, uredno odazvati.

„Ja sam 24 sata s policijom. I preko njih su mogli da mi uruče poziv. Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam suđenje. A zašto bih to radio kad sam sve postupke u tom slučaju pred Upravnik sudom dobio“, pita Jovanović i kaže da je namera onih koji ovo čine da on izađe i kaže kako ga Aleksandar Vučić maltretira kao Slobodan Milošević nekad.

BONUS VIDEO: 

Komentari

Vaš komentar