Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović Foto: Printscreen/RTS

Lider LDP Čedomir Jovanović, kog prošlog petka ni policija nije uspela da privede u tužilaštvo na saslušanje zbog tuče sa vlasnikom "Fizio centra" na Novom Beogradu iz juna prošle godine, sinoć je nesmetano gostovao u studiju Radio televizijre Srbije, gde je svedočio o noći kada je uhapšen bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević, umesto u kabinetu tužioca i odgovarao na optužbe za koje se tereti.

Dve decenije od hapšenja bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, njegovo sprovođenje u CZ, a potom u Hag, bile su povod za Jovanovićevo gostovanje na državnoj televiziji.

Jovanović je detaljno govorio o tome šta je prethodilo Miloševićevom hapšenju, kakvi su bili njegovi poslednji dani, ali i kako su izgledali pregovori u kojima je lično on učestvovao.

Sve to ne bi bilo ni čudno ni sporno, da se pre tačno sedam dana Jovanović po ko zna koji put nije odazvao pozivu tužioca, koji protiv njega vodi istragu zbog incidenta koji se prošlog leta dogodio ispred bolnice za rehabilitaciju „Fizio centar“ na Novom Beogradu.

Tada je, podsetimo, Jovanović nasrnuo na vlasnika te klinike, ali i njegovog pravnog zastupnimka, a policija je po dolasku ustanovima da je osim nasilje počinio i prekršaj, jer nije boravio u izolaciji nakon što je samo nekoliko dan aranije napustio Infektivnu kliniku, gde se lečio od teških komplikacija izazvanih koronavirusom.

Ono što je u celoj priči najneverovatnije jeste da je Jovanovića, zbog više uzastopnih izostanaka, u prošli petak trebalo da privede na saslušanje policija, ali bezuspešno.

Zasad nije poznato kako je i zašto Jovanović uspeo da ostane nedostupan policiji, s obzirom na to da je očigledno dostupan, ali i istovremeno spreman da isključivo govorfi o drugima, ali ne i sebi.

Da podsetimo, Čedomir Jovanović je 18. jula 2020. na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju „Fizio centar“. Incident se dogodio oko 17 časova u ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP vlasniku klinike Ž.I. (41) reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela. Jovanović je, kako su ispričali očevici, izašao iz crnog džipa i napao čoveka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare