Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu oglasilo se povodom slučaja povređenog radnika u krugu fabrike "Linglong" 13. decembra, a o kome se ništa ne zna već dve nedelje. Iz tužilaštva ističu za naš portal da je dežurni tužilac izašao na lice mesta nakon što je došlo do nezgode, te da je poslednja informacija koju poseduju to da je radnik prebačen u Klinički centar Vojvodine.

„Povodom povređivanja radnika u fabrici “Linglong” u Zrenjaninu, dana 13.12.2021.godine, ovim putem Vas obaveštavamo da je, javni tužilac zajedno sa pripadnicima Područne policijske uprave u Zrenjaninu izvršio uviđaj, te da je doneo naredbu kojom je povereno veštačenje, nadležnom veštaku iz oblasti zaštite na radu, a kako bi se utvrdilo na koji način je došlo do povređivanja oštećenog lica i da li postoje i koji propusti od strane odgovornog lica. Nakon povređivanja, oštećeno lice je najpre pregledano u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, a potom je upućeno u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu“, saopšteno je iz tužilaštva.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs kontaktirao je i KBC Vojvodine, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Podsetimo, na gradilištu fabrike Linglong kod Zrenjanina 13. decembra dogodila se nezgoda u kojoj je teško povređen radnik (33). Dve nedelje kasnije ne zna se šta je sa pomenutim muškarcem, niti gde se on nalazi.

Teodora Gavran iz Ekološkog ustanka istakla je ranije za Nova.rs da je pomenuti radnik nakon nesreće nestao, te da se ne zna šta se sa njim dešava.

„Ekološki ustanak je neko vreme u komunikaciji sa radničkim sindikatima i sa nevladinim organizacijama za ljudska prava iz Vijetnama. Imamo insajdere i prevodioce za Vijetnamce, sa kojima sarađujemo o uslovima u kojima rade radnici „Linglonga“. Ono što je meni rečeno jeste da je pomenuti radnik nakon nesreće odvezen u bolnicu, međutim, trenutno se ne zna ništa o njemu, praktično čovek je nestao“, rekla je ona ranije.

BONUS video: Pacovi u hrani za robove iz Linglonga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar