Univerzitetski klinički centar Kragujevac, UKC Kragujevac, Naredba, prekid odmora, povratak na posao, koronovirus
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu demantovao je danas da je porodilja N. T., koja je 15. oktobra pri izlasku iz bolnice pala i polomila kuk, povređena neispravnim kliznim vratima.

Iz ove ustanove navode da je posle nemilog događaja sproveden detaljan interni postupak i stručna analiza kojom je utvrđeno da su klizna vrata na izlasku iz UKC Kragujevac u aktivnom funkcionalnom režimu i da su bezbedna za ljudsku upotrebu, prenosi iKragujevac.

Pročitajte još:

Nadzor je izvršila firma “Feniks Sens” iz Kragujevca i utvrdila da vrata odgovaraju standardima proizvođača.

U izveštaju tehničkog nadzora je navedeno da su elektro-mehanički sklopovi uredno postavljeni, bez oštećenja, u fabričkom stanju, isto kao i sigurnosni sistem sa uključenim senzorima za brzo reagovanje.

Analiza je utvrdila i da je sigurnosno, kaljeno staklo bez naprslina, kao i da je sila dodira kliznih vrata minimalna, ispod jednog kilograma.

U UKC Kragujevac navode i da su vrata testirali sa ljudskom preprekom i da su se ona u dodiru sa telom brzo vratila u početni položaj.

Da podsetimo, porodilja N. T. je posle porođaja i nege u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu otpuštena kući iz Porodilišta, ali se povredila na izlasku.

Ona je zbog ortopedske povrede primljena na Odeljenje za ortopediju, gde je uspešno operisana i nastavljeno je njeno lečenje i postoperativni postupak.

BONUS VIDEO: Besni fok, mesto udesa, saobraćajna nesreća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar