Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojim je Martin O. (28) iz Niša osuđen na kaznu od pet godina i šest meseci zatvora zbog obljube sa detetom jer je imao seksualne odnose sa devojčicom starom 13 godina koja je bila na hraniteljstvu u njegovoj porodici.

On je bio uhapšen jula 2020. godine nakon što je otkriveno da je četiri meseca imao nedozvoljene odnose sa devojčicom a skandalozan slučaj isplivao je na svetlost dana nakon što se trinaestogodišnjakinja požalila svojoj baki pa je alarmirana policija. Budući da se Martin O. branio sa slobode, on je to zloupotrebio da pobegne u inostranstvo sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ ali je pronađen u Nemačkoj po međunarodnoj poternici Višeg suda u Nišu I izručen Srbiji u maju ove godine, prenosi „Blic„.

Pročitajte još:

On je bio uhapšen jula 2020. godine nakon što je otkriveno da je četiri meseca imao nedozvoljene odnose sa devojčicom a skandalozan slučaj isplivao je na svetlost dana nakon što se trinaestogodišnjakinja požalila svojoj baki pa je alarmirana policija. Budući da se Martin O. branio sa slobode, on je to zloupotrebio da pobegne u inostranstvo sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ ali je pronađen u Nemačkoj po međunarodnoj poternici Višeg suda u Nišu I izručen Srbiji u maju ove godine.

Nakon što je Apelacioni sud prilikom potvrđivanja presude odbio njihovu žalbu, branilac optuženog advokat Goran Đorđević iz Niša najavio je da će iskorititi druge pravne mogućnosti koje stoje na raspolaganju. On je rekao da je nalazom veštaka psihijatra potvrđeno da je optuženi postupao u otklonjivoj pravnoj zabludi jer zbog porekla i životnog okruženja nije bio svestan zabranjenosti svog dela, što isključuje njegovu krivičnu odgovornost.

„Apelacioni sud nije odgovorio na suštinsko pitanje na kome se zasnivala odbrana a to je institut otklonjive pravne zablude. Iskoristićemo pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju“, rekao je Đorđević.

Martin O. se nakon izručenja nalazi u pritvoru koji mu je produžen do pravosnažnosti presude.

BONUS VIDEO: Hapšenje – akcija MUP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar