Foto: MediaBiro

U Kotoru je jutros uhapšeno više osoba, saopštila je ranije Uprava policije, a podgoričke Vijesti pišu da su hapšenja provedena zbog ubistva Jovana Jovanovića.

Za to ubistvo je, kažu, osumnjičeno i nekoliko visokpozicioniranih članova kavačkog klana koju su od ranije u bekstvu kao i više njih koji su u zatvoru.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnici policije pretresali su osobe bliske kavačkom kriminalnom klanu.

Akcija hapšenja je izvedena u zajedničkoj akciji Uprave policije i Specijalnog državnog tužolaštva (SDT).

Iz SDT je saopšteno da je po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odeljenje (SPO) uhapsilo M.K., M.Č., D.R. i M.J., i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z., M.V. i S.J., koji su u bekstvu, podneće izveštaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K., M.Č., D.R., M.J., I.B., V.V. i S.J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja.

Navodi se da iz dokaza i obaveštenja prikupljenih u istrazi proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020., od R.Z. i M.V., protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije s ciljem da se u Crnoj Gori likvidira više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J., saopšteno je iz SDT.

BONUS VIDEO: MUP – hapšenje zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar