Foto: Facebook/moj_beo_grad

Treće osnovno javno Tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje do 48 sati osumnjičenom I. B. (39) zbog dva krivična dela - nasilničko ponašanje i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak brutalnog nasilja, policija je uhapsila I.B., i Treće osnovno javno tužilastvo mu je odredilo zadržavanje.

„Zadržavanje mu je određeno zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i izvršenja krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika, povodom događaja u blizini ulice Milana Uzelca u Zemunu“, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video-snimak, na kojem se vidi kako nepoznati muškarac udara ženu i šutira njenog psa nasred ulice u Zemunu.

Na snimku se vidi kako žena čuči na podu dok se oko nje bore dva psa, jedan, pretpostavlja se njen, koji je bez povoca i drugi u vlasništvu muškarca koji stoji iznad njih vidno iznerviran tučom pasa, te počinje da šutira prvo životinju, a nakon toga i da udara ženu koja leži na podu i drži njegovog psa, verovatno pokušavajući da ih razdvoji.

Na ulici niko nije reagovao na ovaj nemili događaj, a jedan čovek je takođe na tom mestu šetao svog psa, je bio očevidac celog događaja, ali je odlučio da se ne meša u sukob, te je samo suptilno pozvao psa bez povoca da se udalji, kako opet ne bi došlo do incidenta.

***

BONUS VIDEO: Pojedinim životinjskim vrstama preti izumiranje zbog klimatskih promena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare