Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo svoje devojke

Hronika 06. okt. 202110:03
Podeli:
Zatvor, ključ, rešetke
Foto: Shutterstock

Zbog činjenice da Šejla Bakija nije htela da obnovi vanbračnu zajednicu sa njim, Ilir Đokaj (28) je 30. septembra ispod dukserice izvadio pištolj, a potom pucao u devetnaestogodišnjakinju. To piše u rešenju za određivanje pritvora Đokaju, osumnjičenom za teško ubistvo svoje bivše nevenčane supruge i ranjavanje njenog oca Šabana Bakije (42).

Pritvor do 30 dana juče mu je odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović, obrazlažući da bi Đokaj ostankom na slobodi mogao ponoviti krivično delo, uticati na svedoke ili pobeći.

Inače, dvadesetosmogodišnjak se i pred sudijom branio ćutanjem.

Određivanje pritvora osumnjičenom za teško ubistvo predložila je viša državna tužiteljka Ana Radović, koja je odredila sprovođenje istrage.

Njegov branilac, advokat Srđa Lješković kazao je Vijestima da je Đokaj sudiji rekao samo jednu rečenicu:

”Ne bih ja danas bio bio ovde da mi je ostao makar jedan metak”.

Pročitajte još:

U spisima Višeg suda piše da je Đokaj, na terasi porodične kuće oštećenih, “iz obesti i osećaja posedovanja oštećene Bakija Šejle, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj nepoznate marke iz kojeg je ispalio više projektila u pravcu oštećene Bakija Šejle”.

”U trenutku dok su se u njenoj neposrednoj blizini i na malom prostoru terase, nalazili oštećeni Bakija Šaban i Bakija Bada.. Od projektila je oštećena Bakija Šejla zadobila teške i po život opasne povrede, usljed kojih je kod oštećene nastupila smrt”, piše u rješenju.

Dodaje se i da je njen otac Šaban od ispaljenih projektila zadobio teške telesne povrede.

”A zatim se udaljio ka svom parkiranom vozilu, ispred kuće, gde je, videvši da oštećeni Bakija Šaban ide za njim, ispalio još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio… Pošto je ušao u svoje vozilo, a u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećene Bakija Indira i Bakija Bada, ispalio još dva projektila u njihovom pravcu, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mesta”, piše u rešenju.

Dvadesetosmogodišnjaku preti zatvorska kazna do 40 godina, Više državno tužilaštvo tereti ga za krivično delo – teško ubistvo.

Đokaj je od 30. septembra do 4. oktobra bežao policiji.

BONUS video: Pucnjava u centru Zemuna

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar