Foto:Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Određen je pritvor maloletnom M. B. iz Bačke Palanke koji je juče u Bačkoj Palanci u školi “9. maj” naneo teške telesne povrede profesoru škole Slobodanu Zoriću.

„Osumnjičenom maloletniku iz Bačke Palanke zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti sudija za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga postojanja okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti“, izjavila je za „Blic“ portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

Podsetimo, momak je ušao u hodnik bivše škole i udario nastavnika Slobodna Zorića (65), koji je zadobio teške povrede glave. Incident se dogodio juče.

Učenici sprečili veću tragediju

Kako je „Blic“ već izveštavao, zahvaljujući učenicima nastavnika Slobodana Zorića koji su bili prisutni za vreme incidenta izbegnuta je veća tragedija zato što su mu odmah nakon prebijanja pružili prvu pomoć budući da su redovni volonteri Crvenog krsta.

Ušao u učionicu, počeo da provocira, pa pretukao nastavnika

Nakon incidenta oglasila se i Snežana Ivelja, direktorka škole „9.maj“ u kojoj se dogodilo jezivo nasilja, a koja je precizirala da se nemili događaj odigrao u poslepodnevnoj smeni na prvom času kod njenog kolege Zorića kada je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao i bivši učenik te škole M. B. i počeo da provocira nastavnika.

„Nastavnik Zorić ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M. B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja“, kaže direktorka škole Ivelja.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, maloletni napadač je pre mesec dana napustio školu u kojoj je napao svog bivšeg profesora i prebacio se u SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ u tom mestu. Razlog zašto je napustio školu i zašto je napao profesora utvrdiće se istragom koja je u toku.

Profesor sa frakturama lica i glave zadržan u bolnici

Podsetimo, Slobodan Zorić (65) zadobio je teške telesne povrede i višestruke povrede glava i nalazi se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

„Primljen je zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja“, rečeno je za „Blic“ u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare