Dragoljub Simonovic
Dragoljub Simonovic bivši predsednik opštine Grocka ispred Palate pravde Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 6. septembar odložen početak ponovljenog suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću povodom optužbi da je druge optužene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 2018. godine.

Postupajući sudija je danas spojila predmet protiv Igora Novakovića sa ovim postupkom, pošto je Apelacioni sud nedavno ukinuo prvostepenu presudu kojom je Novaković bio osuđen na četiri godine i vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Suđenje je odloženo zbog Novakovićevog izostanka.

Takođe, tužilac je danas uručio odbrani preciziranu optužnicu.

Na narednom pretresu bi trebalo da budu uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva, kao i kratko izjašnjenje optuženih o krivici.

Pročitajte još:

Nakon ukidanja prvostepene presude kojom su Simonović, Vladimir Mihailović i Aleksandar Marinković bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ovaj predmet dobio je da sudi novi sudija, pošto je prethodni otišao u penziju.

Predmet će međutim voditi i novi tužilac uz asistenciju prethodnog Predraga Milovanovića kojem je to na lični zahtev odobrilo Državno veće tužilaca čiji je član.

Marinkoviću koji se tereti kao direktni izvršilac krivicnog dela, sudi se u odsustvu jer je od 2020. godine u bekstvu, i za njim je raspisana medunarodna poternica.

Svi se terete za krivično delo “izazivanje opšte opasnosti”. Simonović od početka procesa kategorički negira optužbe,a Jovanović tvrdi da je napadnut iskljucivo zbog svog pisanja o navodnim aferama predsednika Opštine.

U noći između 11. i 12. decembra 2018. godine zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće.

U požaru je pricinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekivao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića.

U ovom predmetu odmah na pocetku istrage, pevačica Bojana Cvetkovic Šijacki, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novcanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

BONUS VIDEO: Odloženo suđenje Miki Aleksiću zbog bolesti sudije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar