Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ponovljeno suđenje Daliboru Đoriću i žandarmu Vojislavu Kostiću, koji se terete za pokušaj iznude 110.000 evra, stana, drugih nekretnina i automobila na ime navodnog duga, danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu, jer se na pretresu nisu pojavili oštećeni u ovom postupku, kao i jedan optuženi.

U ovom postupku optuženima se sudi da su 29. decembra 2016. godine u prostorijama kazina „Havana“ u hotelu „Slavija“ pretukli oštećene Zorana Topalovića i Miloša Rilaka, terajući ih da priznaju da okrivljenom Đoriću duguju 110.000 evra. Inače, prvostepenom presudom optuženi Đorić i Kostić su bili osuđeni na po tri godine zatvora, ali je Apelacioni sud u Beogradu decembra prošle godine ukinuo ovo rešenje i naložio ponovno suđenje.

Sem optuženih, u ovom postupku sudilo se i Vladimiru Popoviću (43) zvanom Pop, vlasniku kazina „Havana“ na Slaviji, ali je on ubijen 20 dana pre izricanja presude u ovom postupku. Popović je likvidiran 1. decembra 2018. godine dok je sedeo u kafiću „Kafeteka“ u Beogradu. Njega su mediji nakon ubistva označavali kao bliskog prijatelja Filipa Koraća, koga je predsednik Aleksandar Vučić više puta javno označio kao najopasnijeg kriminalca u državi.