Branko Stefanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Suđenje po tužbi Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koju je podneo protiv vlasnika hotela "Šumadija" Njegomira Kilibardu za povredu ugleda, odloženo je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu zbog trenutne situacije sa koronavirusom.

Kako su rekli iz ovog suda, „suđenje u ovom postupku odlaže se do daljnjeg“.

Podsetimo, Branko Stefanović tužio je bivšeg vlasnika hotela „Šumadija“, Njegomira Kilibardu, zbog toga što je izjavio da mu je otac ministra policije nudio 300.000 evra gotovine kao pozajmicu tokom pregovora u vezi sa prodajom ovog objekta na licitaciji.

Branko Stefanović tužio je bivšeg vlasnika hotela „Šumadija“ za povredu ugleda, zbog toga što je Njegomir Kilibarda izjavio da mu je otac ministra policije nudio 300.000 evra, tokom pregovora u vezi sa prodajom hotela na licitaciji. Na pripremnom ročištu u ovom parničnom postupku nije bilo obavezno prisustvo Branka Stefanovića, te se on nije ni pojavio.

#related-news_1

Kilibarda je na pripremnom ročištu, koje je održano novembra prošle godine, izjavio da mu je Stefanović nudio novac kao pozajmicu na „dva, tri dana“.

„Ja sam izneo njegovu ponudu, da mi je nudio 300.000 evra, da je u tom rancu kada smo se poslednji put našli, bilo 300.000 evra, što ja lično smatram da je bilo. Zašto? Zato što je Branko Stefanović sutradan trebalo da ide na put, a ugovore koje sam ja sutradan dobio od njegovog advokata Valjarevića, bili su ugovori o kreditu i zalozi. To se nije moglo realizovati bez 300.000 evra“, rekao je tada Kilibarda, kako su preneli mediji.

Inače, ovo nije prvi put da se otac ministra policije nađe u centru pažnje zbog sumnjivih radnji. Naime, kako su mediji pisali, Branko Stefanović posetio je maja prošle godine italijansku fabriku oružja „Beta“ zajedno sa delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova. On je tada u poseti bio kao specijalni savetnik kompanije privatne kompanije „GIM“, koja se bavi trgovinom oružja.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram