Branko Stefanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Branko Stefanović, otac ministra policije, koji je zbog povrede ljudskog dostojanstva tužio bivšeg vlasnika hotela Šumadija, izjavio je da nikada nije nudio kupovinu tog hotela, već je, kako je objasnio, kao medijator, želeo da pomogne Njegomiru Kilibardi oko pozajmice.

Stefanović nije želeo da odgovara na pitanja novinara u vezi sa njegovom funkcijom u kompaniji GIM.

Otac ministra policije je iyjavio pred sudom da ga je sa bivšim vlasnikom hotela Šumadija, upoznao zajednički prijatelj. Stefanović kaže da mu je Kilibarda rekao da neko hoće da mu otme hotel, da je zbog duga od 280.000 evra već zakazana licitacija i da mu treba pomoć.

Otac minmistra policije ispred zgrade suda Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Na sastanku u mom restoranu Maksim predložio sam Njegomiru Kilibardi ugovor o pozajmici i kao najstariji odredio sam rok otplate od 72 sata. Nisam predložio ugovor sa mnom, već s onim ko bi mu pozajmio novac, a ne znam ko bi to bio, a ako ne vrati novac, da se preuzme upravljanje hotelom. Nismo razgovarali o kupovini hotela, niti sam nosio ranac sa 300.000 evra. Kada sam shvatio kakav je to hohštapler, naredio sam mom advokatu, dok sam bio na putu u Azerbejdžanu, da sve stopira“, rekao je Stefanović.

Stefanović poručuje da bi, kako kaže, oprostio Kilibardi, da se nije obratio medijima. Pred sudom izjavio da je Kilibarda trovao javnost lažnom tezom – nije mene prevario Branko, nego otac ministra policije.

Stefanović za povredu ugleda i časti ne traži više milion, već pet miliona dinara, a sledeće ročište na kome će se izjasniti tuženi zakazano je za 17. mart.