Slobodan Milenković, Predrag Koluvija,Foto: MUP Srbije/Printscreen/minrzs.gov.rs

Suđenje Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" na kom je krajem prošle godine zaplenjeno gotovo četiri tone marihuane, i ostalih optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Kako su optuženi izneli odbrane, nastavljen je dokazni postupak, a advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa prvookrivljenog Koluviju, zatražila je da se neposredno na glavnom pretresu ispita 37 svedoka.

Između ostalog, Koluvijina odbrana zatražila je da se neposredno ispitaju Nebojša i Ivo Đinović, vlasnici firme „Superior“ od koje je „Jovanjica“ nabavljala seme, Miloš Tofilović, koji je nedavno uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji, zatim pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pročitati još:

Sa druge strane, advokat Zdravka Miloševića zatražio je da se ispita i inspektor Slobodan Milenković, sin Sente Milenkovića, telohranitelja bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, a koji je otkrio imanje „Jovanjica“.

Inače, tokom suđenja, advokati optuženih zatražili su i da se sasluša načelnik u MUP Dejan Milenković Bagzi, kao i državni sekretar MUP Milisav Miličković.

Sudija je potom doneo odluku da se na naredni pretres pozovu i saslušaju svedoci Aleksandar Anđić, i vlasnici „Superiora“ Ivo i Nebojša Đinović.

Podsetimo, sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holiću, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar