Čedomir Kokanović
Čedomir Kokanović. Foto: Nova.rs

Advokat Čedomir Kokanović do daljeg ostaje u kućnom pritvoru nakon što je Viši sud u Novom Sadu odbio njegovu žalbu na rešenje o određenju pritvora.

Podsetimo, Kokanović je uhapšen 27. januara u Novom Sadu po poternici koju je izdao Osnovni sud u ovom gradu. Nakon dva dana u pritvoru, Kokanoviću je određen kućni pritvor sa elektronskim nadzorom. Poternica za Kokanovićem je raspisana nakon što se nije odazivao na pozive suda, a povodom privatne krivične tužbe koju je zbog uvrede protiv njega podneo predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski. Kokanovićev branioc je, podsetimo, u javnosti istakao da njegov klijent nije izbegavao odlazak u sud, te da nije uredno primio nijedan poziv za održavanje ročišta.

Nakon odbijanja žalbe Kokanović je naveo da je nečuveno da se advokat hapsi u privatnom krivičnom postupku zbog uvrede gde ne može ni biti kažnjen zatvorom.

„Ostanak u kućnom pritvoru sračunat je na to da ne mogu da pristupam na ročišta gde zastupam svoje klijente i da ne mogu da idem u Novi Sad radi organizovanja tamošnjih advokata protiv terora njihove komore. Situacija običnih advokata u Srbiji postaje neizdrživa. Ovo što dešava je samo vrh ledenog brega, a brojni advokati u Srbiji svaki dan bivaju krivično i disciplinski gonjeni, izbacuju se iz advokature i otimaju im se predmeti i klijenti. Iza toga najčešće stoje moćnici iz advokatskih komora koje štiti vlast. Pozivam sve advokate iz Vojvodine da se trgnu, pobune i zbace diktaturu Vladimira Beljanskog i njegove klike, ne zbog mene, već zato ovo isto preti i njima, a mnogi u Novom Sadu su to već iskusili“, saopštio je Kokanović.

BONUS VIDEO: Advokat Čedomir Kokanović o protestu svojih kolega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar