Policija
Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija će od danas do 11. decembra, sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija u Srbiji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, saopštio je MUP.

PROČITAJTE JOŠ

Od početka godine, zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isklјučeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

BONUS VIDEO Vozači traktora najnebezbedniji učesnici u saobraćaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar