Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 10. do 13. novembra ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje. U cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza.

Pročitajte još:

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

Naglašavamo da je tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su devet bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar