Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

"Bivši muž mi je oteo dete, uprkos rešenju da sam izvršni staratelj nad njim", poručila je danas na konferenciji za novinare dr Marija Milošev iz Čačka, koja duži period vodi borbu oko deteta sa suprugom, inače uticajnim pravnikom u tom gradu.

Marija Milošev iz Čačka tvrdi da joj je njen bivši suprug oteo dete, kada je bilo na zakonskom viđanju kod njega i njoj je od tada onemogućen kontakt s njim. Ona se obraćala svim institucijama povodom te situacije, međutim, na njene vapaje niko nije reagovao. Ona se od supruga razvela 2015. godine, kako tvrdi, bežeći od nasilnika.

Na današnjoj konferenciji ispričala je da njen bivši suprug nema osećaj prema detetu, već na ovaj način izražava mržnju prema njoj.

Pročitajte još:

„Da li je moguće da institucije ne vide očiglednu stvar? On se ni u glavi nije razveo od mene i dete koristi kao instrument u obračunu sa mnom“, ocenila je dr Milošev.

Konferenciju je održala ispred požeškog Osnovnog suda jer, kako je navela, dete tu stanuje, a i CZSR je nadležan.

„Posle devet meseci otuđenosti od majke, silnih veštačenja, opservacija odlazaka kod psihologa, a sve to inicirano od strane oca moje dete je umorno od svega“, ocenila je doktorka.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Smatra da je ono pod traumom kako ne bi preživljavalo istu agoniju.

„Da li je normalno da otac dete vodi u policijsku stanicu kako bi prijavljivali majku za razne izmišljotine ? Da li je to primer koji roditelj treba da daje datetu ? Da li je to razvoj za normalan psihofizički razvoj? Prepoznaju li to psiholozi u Centru? Sramota je šta se dešava mom detetu“, očajno kroz suze kaže dr Milošev.

Prema njenim rečima izvršni sud nema pravo da ceni već da samo sprovede odluku Apelacionog.

„Uskraćuju mom detetu moju ljubav. Nevoljno sam stala ovde, ali to mi je jedini izlaz iz ovog pakla koji traje gotovo uskoro celu godinu. Obraćam se i predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da podstaknu institucije da rade posao u skladu sa zakonom“, poručila je dr Milošev.

Moli da joj se vrati dete u sobu koja je čeka, među drugare.

„Zamislite predsedniče i premijerko kako je detetu da svako veče leže bez majčinog poljupca. Ono što je non sens je činjenica da je otac pravnik koji ne sprovodi zakon o izvršenju. Kada od naroda treba da naplati dug on to revnosno radi, ali obzirom da je on u ulozi izvršnog dužnika obavezu revnosnije izbegava“, kaže dr Milošev.

Istakla je da najduži period nije čula dete 25 dana u oktobru. Inače, Apelacioni sud u Kragujevcu je doneo presudu 2018. godine da starateljstvo pripada majci.

„Imam prijavu i od škole u Čačku i sudiće mi jer dete ne dovodim u kuću znanja. Nastaviću sa mojom borbom, a sledeća konferencija će biti ispred Ministarstva prosvete“, zaključila je dr Milošev.

Naša redakcija poslala je pitanje Osnovnom sudu u Požegi, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar