Foto:Tanjug/Sava Radovanović; MUP Hrvatske

Beogradska nadbiskupija pozvala je danas kradljivca koji je provalio u automobil nadbiskupa Stanislava Hočevara da vrati ukradeni kofer u kome je bilo njegovo liturgijsko odelo i predmeti za bogosluženje.

„Ukradene stvari nemaju nikakvu materijalnu vrednost za počinioca, ali imaju veliku liturgijsku vrijednost“, rečeno je agenciji Hina u Nadbiskupiji.

Krađa se dogodila 4. februara dok je beogradski nadbiskup Hočevar u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Beogradu služio misu – molitvu za pronalazak Mateja Periša, mladog Splićanina koji je nestao u Beogradu uoči Nove godine.

Stanislav Hocevar
Stanislav Hočevar Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

„Nismo od tog bizarnog čina hteli da pravimo slučaj … niti o tome da obaveštavamo medije. Mislimo da se radi samo o provali i krađi, da počinitelj nije ni znao šta će naći u koferu, u kojem je bilo i ličnihh stvari nadbiskupa Hočevara“, naveli su predstavnici Nadbiskupije.

Pročitajte još:

Vest objavljenu na portalu Nadbiskupije prenela je katolička agencija IKA pa je tako dospela u medije, navodi Hina.

Krađa je policiji prijavljena iste večeri, obavljen je uviđaj i pokrenuta istraga.

Beogradska nadbiskupija Rimokatoličke crkve je na svom portalu pozvala počinitelja da vrati otuđene stvari za koje, kako navode, „veruju da nikome drugome neće biti od koristi“, a eventualne pronalazače moli da se jave „u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku stanicu“.

BONUS VIDEO: Zašto ove kamere nisu snimile Mateja Periša?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar