Reka Sava, Matej Periš, nestao
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska/Privatna arhiva

Potraga za Matejem Perišem (27) još uvek nije dala odgovor na pitanje šta se nestalom Splićaninu desilo uoči Nove godine u Beogradu, a prema saznanjma našeg lista, istragu koče podaci do kojih policija nije uspela da dođe zbog tehničkih nedostataka.

Reč je o podacima vezanim za komunikacije koje je nestali mladić imao, a zbog određenih tehničkih problema, policija ne može da dođe do njih. Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejevog telefona.

Inače, telefon Mateja Periša poslednji put je lociran u blizini Velikog ratnog ostrva. On je lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin poslednji put viđen, odnosno nakon snimka na kome se spušta niz stepenice koje vode ka reci Savi.

Foto:MUP Srbije

Upravo telefon Periša uneo je novu zabunu u ceo slučaj istrage nestanka mladića, jer se postavlja pitanje kako je moguće da je aparat odavao signal dva i po sata nakon što je Matej poslednji put viđen i pod uslovom da je bio u vodi.

Pitanje je dodatno otvorila činjenica da je proizvođač aparata istakao da je to nemoguće. O tome je ranije govorio otac nestalog Splićanina, Nenad Periš.

„Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pokraj „Savanove“ u 1.55? Kako je moguće da mobilni reaguje ako se nalazi u reci? Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobilnog kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata“, izjavio je nedavno Periš za hrvatske medije.

Pročitajte još:

Ipak, ovo pitanje je i dalje otvoreno.

Podsetimo, za nestalim Splićaninom se traga mesec dana, nakon što je poslednji put viđen u uoči Nove godine u klubu „Gotik“. Mladić je sa društvom došao u Beograd, kako bi se proveo.

U potragu za Matejem uključene su snage hrvatske policije, koja intenzivno sarađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju reke Save. Tokom potraga korišćeni su i sonari, međutim, ništa nije dalo rezultata.

Odlazak iz kluba pod velom misterije

Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub „Gotik“.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kamere „Gotika“ nisu radile u noći između 30. i 31. decembra, te je ovo pitanje ostalo bez odgovora.

BONUS video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare