Foto: NOVA S

Policija nastavlja da pretresa ugostiteljske objekte, koje su obezbeđivali članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka. Nakon splava Fristajler, policija je juče upala i u restoran Kasina u centru Beograda. Uporedo sa istragom kriminalnih grupa, tužilaštvo je otvorilo još jedan predistražni postupak tokom kog se proveravaju tokovi novca, rekla je za N1 novinarka portala KRIK Bojana Pavlović.

Ona kaže da je u ovakvim slučajevima uobičajeno da policija obavi pretrese u istovremenim koordiniranim akcijama, kako ne bi došlo do uklanja dokaza, ali da je sada primenjena drugačija strategija, piše N1.

Pavlović navodi i da je KRIK pisao o jakim vezama Belivukove grupe u policiji i politici.

„U pitanju je bivši vojnik i žandarm, tj. pripadnik MUP-a, Nenad Vučković Vučko koji je negde bio posrednik između vrha policije i Belivukove grupe. Druga osoba koja se često pominje u vezi sa ovom grupom je generalni sekretar Vlade Novak Nedić“, rekla je Pavlović.

Podsetila je da se Nedić pominje u krivičnoj prijavi koju je Vojni sindikat Srbije pre nekoliko godina podneo protiv vojnih generala, a u kojoj je Sindikat tvrdio da je Belivukovoj grupi, odnosno Aleksandru Stankoviću i Belivuku bilo dozvoljeno da uvežbavaju gađanje na vojnom strelištu u Pančevu.

„Kao jedna osoba koja se pominje da se sa njima pojavljivala tu, jeste Novak Nedić. Međutim, Tužilaštvo u Pančevu je zatvorilo tu istragu i nije proverilo o kome se radi, i kakve su to veze bile“, kazala je Pavlović.

Dodala je i da trenutno nema naznaka da je Tužilaštvo uopšte ispitalo Vučkovića i Nedića.

„Naročito kada se govori o tome da istraga počinje od 2019. godine, odnosno da obuhvata taj interval. Sve ovo drugo što možemo da čujemo po tabloidima, nažalost, za sada će ostati samo glasine. Ja se bojim da se koristi u nekim dnevnopolitičkim obračunima i razračunavanjima“, zaključila je novinarka KRIK-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar