Foto:Screenshot/Privatna arhiva

Snimak sa sigurnosne kamere na kom se vidi kako Metaj Periš (27), mladić za kojim se traga od 31. decembra u Beogradu, trči Travničkom ulicom otvorio je novu misteriju na koju je ukazao i njegov prijatelj. Na njemu se vidi kako mladić trči niz tu ulicu, a zatim kako zastaje kod automobila. Sledeći video zapis na kom se pojavljuje Periš usnimljen je tek sat vremena kasnije.

Potraga za Matejem Perišem traje već deset dana, a policija do sada nije pronašla nikakav konkretan trag koji bi makar delimično odgovorio na pitanje šta se sa mladićem dogodilo kobne večeri, nakon što se veselio sa prijateljima u klubu „Gotik“ u Beton hali.

U međuvremenu, saznali smo nekoliko neobičnih detalja na koje ni danas nemamo odgovor.

Ako se vratimo deset dana unazad, na informacije koje smo saznali dok je vest o Matejevom nestanku još bila sveža, prisećamo se da je najpre rečeno da je Periš iz kluba izašao jer je želeo da ide u toalet, ali je u „Gotiku“ bila gužva.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sledeće što saznajemo jeste ono što se vidi na snimcima sa sigurnosnih kamera. On trči ulicama oko Beton hale, u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, ali ga taksista ne prima u vozilo, tako da on nastavlja sa trčanjem.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iako se na pojedinim snimcima ne vidi vreme, tako da ne znamo kako su događaji hronološki poređani, Matejev poznanik iz Hrvatske u razgovoru za tomšnje medije ukazao je kako se na snimku iz Travničke ulice vidi kako Matej trči, a kako se nazire da u jednom trenutku zastaje između dva automobila.

„Na jednom snimku nadzornih kamera, gde se vidi da Matej trči levom stranom puta, po trotoaru, između zida i parkiranih automobila može se videti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali senka koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema tom snimku Mateja sam zadnji put vidio da se kao „skriva“, odnosno „nestaje“ između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se“, pojašnjava Matejev prijatelj.

Pitanje je šta je Matej radio na tom mestu, da li je dečko možda trčao da u potrazi za toaletom, ali i da li su policajci detaljno pregledali sve tragove u toj ulici koje je mladić eventualno ostavio između dva automobila.  da li je među automobile zastao zbog nužde

Osim toga, na drugom snimku u Karađorđevoj ulici vidi se da Periš pokušava da zaustavi taksi vozilo. Kako je njegov otac Nenad Periš ranije komentarisao, na osnovu tog snimka vidi se da on vrlo prisebno najpre prilazi zadnjim vratima vozila, a kada shvati da su zaključana, dolazi do suvozačevog mesta i razmenjuje nekoliko rečenica sa taksistom.

S tim u vezi, na snimku iz Travničke ulice, gde se vidi kako Matej trči i zastaje, može se primetiti i nekoliko taksija kako prolaze. Nameće se pitanje zbog čega Periš nije pokušao da zaustavi bilo koje od tih vozila?

Podsećamo, na raspoloživim snimcima koji su se pojavili u medijima pratkično nedostaje sat vremena u njegovom kretanju, ali ne treba zaboraviti i da neki snimci uopšte nemaju vreme naznačeno na uobičajenom mestu, tako da se ne može jasno sklopiti ruta kojom je trčao.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare