Ilustracija Foto:Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenom B.M. iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, saopštila je ta ustanova

„Na današnjem saslušanju u tužilaštvu okrivljeni se branio ćutanjem“, naveli su u VJT.

Po predlogu tužilaštva, Viši sud u Nišu mu je odredio pritvor do 30 dana radi sprečavanja uticaja na svedoke, zbog okolnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo, kao i činjenice da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a njegovo izvršenje je uznemirilo javnost.

Prema nezvaničnim informacijama B. M. (50) je dva puta, u oktobru 2020. a potom i februara 2022. godine, silovao kćerku (21), koja je zatrudnela i prošle jeseni rodila bebu.

Ona se u međuvremenu, krajem krajem leta prošle godine iz Niša preselila kod majke u Pećince, ispričala je šta joj se dogodilo dok je bila kod oca u stanu. Poverila se i požalila majci, pregledana je na Odelenju ginekologije Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i utvrđena je odmakla trudnoća. Nakon porođaja istražni organi su naložili DNK analizu bebe kojom je potvrđeno da je osumnjičeni B. M. bio biološki otac deteta svoje kćerke i uhapšen je.

PROČITAJTE JOŠ

Devojka je posle razvoda roditelja nekoliko godina bila u jednoj hraniteljskoj porodici, ali je početkom oktobra 2020. godine odlučila da pređe i živi kod oca. Istoga dana kada je došla u njegov stan, B.M. je ostale ukućane poslao u prodavnicu u nabavku i kada su ostali sami silovao je.

Nezapamćen seksualni zločin ponovio je i februara prošle godine, nakon čega je devojčica otišla kod majke u Vojvodinu.

Prema nezvaničnim informacijama, ćerka i beba zbrinute su u jednoj sigurnoj kući van Niša.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do 20 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Vanja Ejdus: Do 40-tih godina prošlog veka u zakonu Srbije nije postojao termin silovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar