Ivan Ninić i Vladimir Cvijan

Misteriozna smrt Vladimira Cvijana i još misterioznije preganjanje nadležnih institucija i pojedinaca koji žele da se sve okolnosti o Cvijanovoj smrti u potpunosti rasvetle postala je zamršenija kada je beogradski advokat Ivan Ninić upitao Gradski zavod za javno zdravlje da li na obdukcionom nalazu stoji potpis saradnika aktuelnog ministra zdravlja Zlatibora Lončara to jest da li je taj podatak ono što Više javno tužilaštvo u Beogradu pokušava da sakrije.

Beogradski advokat Ivan Ninić koji se mesecima bori sa vetrenjačama u nameri da dokuči sve detalje sumnjive smrti svog kolege i bivšeg saradnika visokih funkcionera među kojima su Boris Tadić i Aleksandar Vučić, Vladimira Cvijana, sada je objavio nove detalje svoje borbe. On je, naime, pre 11 dana uputio pitanja Gradskom zavodu za javno zdravlje o tome ko je „vlasnik“ pečata sa brojem 210552 koji stoji pored potpisa specijaliste sudske medicine koji je radio obdukciju tela Vladimira Cvijana.


On sumnja, po svemu sudeći, da je reč o Zoranu Mihajloviću, saradniku ministra zdravlja Zlatibora Lončara što bi, ukoliko je istina, bacilo potpuno novo svetlo na slučaj „Cvijan“, a posebno ako se u obzir uzmu sve dosadašnje okolnosti njegovog samoubistva – od toga da je javnost tu informaciju saznala sa zakašnjenjem od tri godine, da je saopštena vrlo nespretno, a zatim su nadležne institucije poput Višeg javnog tužilaštva u Beogradu šturim saopštenjem pokušale da samo površno umire javnost, pa sve do odbijana zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, u kojima Ninić od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) traži podatke o eventualnom nadzoru i praćenju Cvijana, kao i zahtev VJT da mu omogući uvid u spise predmeta.

Kao jedan od najbizarnijih kamena o koje se Ninić „spotakao“ na putu do istine verovatno će ostatit onaj kada pita Više javno tužilaštvo u Beogradu ko je dežurni tužilac koji je postupao kada je pronađeno Cvijanovo telo, a odgovor glasi: „Povodom Vašeg zahteva za pristup informacijama od javnog značaja … obaveštavamo Vas da je postupajući zamenik u predmetu tužilaštva pod oznakom Ktr br. 364/18, tada dežurni zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu“.

Takav odgovor deo javnosti osnovano je mogao da protumači kao ruganje istini, borcima za pravdu i zdravom razumu.

Uz to, Ninić je zbog odbijanja VJT da mu dopusti uvid u spise predmeta pomoć potražio kod Poverenika za informacije od javnog značaja koji je u dva navrata ukinuo odluku tužilaštvu.

Bonus video: Hapšenje na Zvezdari

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare