Marko Stojanović Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Sahrana Marka Stojanovića (30), koji je preminuo nakon grube lekarske greške u bolnici u Ćupriji, počela je u 13 sati na gradskom groblju u Svilajncu. Okupilo se više stotina prijatelja i članova porodice, koji su na poslednji počinak otpratili Marka za koga su imali samo reči hvale.

„Marko je bio dobar čovek, iza sebe je ostavio dvoje dece koja će sada odrastati bez oca. Niko ne zaslužuje da ode na rutinski pregled a da ga vrate u kovčegu“, bio je ogorčen jedan od Markovih prijatelja koji je došao da ga isprati na večni počinak.

Članovi porodice, skrhani bolom, nisu bili u stanju da bilo šta kažu, ali mnogi Svilajnčani, koji su došli na ispraćaj, bili su ogorčeni na lekare iz Ćuprije.

„Ovo je grehota, mlad čovek, ali sramota je što se to dešava u ćuprijskoj bolnici i ovo nije prvi put. Svi iz Svijalnca i Despotovca moraju u bolnicu u Ćupriju, a tamo su lekari nestručni i, pre svega, korumpirani. Njihove kolege po drugim mestima ih zovu kesadžije, jer su navikli da im se da novac ili neki poklon. Ako nema novca ni poklona, nema ni lečenja“, tvrdi jedan od Markovih prijatelja.

Sahrana Marka Stojanovića Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Po njegovim rečima, njegov komšija je takođe bio žrtva nestručnih lekara u bolnici u Ćupriji.

„Znam za čoveka koji je imao srčane probleme, sam se odvezao do bolnice u Ćupriji. Stavili su ga na odeljenje sa svima i on je dobio kovid i preminuo. Mnogi koji odu u bolnicu, ukoliko nemaju para, opraštaju se sa svojima jer nisu sigurni da će se vratiti“, ljut je bio ovaj žitelj Svilajnca.

Marko Stojanović Foto:Privatna arhiva

Podsetimo, Marko Stojanović (30) iz Svilajnca je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled koji se iskomplikovao u bolnici u Ćupriji, a potom je prebačen u UKC Kragujevac, da bi pet dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Pet dana Marko je ležao u komi, dok su se lekari borili za njegov život, ali su komplikacije nažalost bile kobne.

Pročitajte još:

U Opštoj bolnici u Ćupriji prošle nedelje pokrenut je postupak vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga, a jutros je u ovu bolnicu stigla inspekcija Ministarstva zdravlja.

Naime, gastroenterolog Goran Gajić, koji je Marku radio kolonoskopiju, kada mu je probušio creva, je rođeni brat doktora Slobodana Gajića, direktora Opšte bolnice u Ćupriji, koji na pozive naše redakcije ne odgovara, a nadamo se da zbog porodičnih veza, lekari koji se sumnjiče za smrt pacijenta, neće imati protekcije.

Markova porodica najavila je da će zbog nesavesnog lečenja i stručne greške, tužiti bolnicu i lekare u Ćupriiji.

VIDEO: Hapšenje Srba u Španiji: Pronađene laboratorije droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar