Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Podgoričanin Ivan Miličković (35) nestao je 27. marta kada je poslednji put viđen ispred svoje kuće u Zagoriču, a njegov automobil pronađen je zapaljen. Više državno tužilaštvo fomiralo je predmet povodom nestanka tog mladića. U toku je izviđaj slučaja, nakon čega će se znati da li se radi o nekom krivičnom delu čija je eventualna žrtva nestali mladić.

Podgorička policija je 17. aprila u kučkom selu Koći pronašla zapaljeni automobil Ivana Miličkovića (35), potvrđeno je tada „Danu“ iz Uprave policije. Za Miličkovićem je pre više od dvadeset dana pokrenuta potraga, kada je porodica prijavila njegov nestanak.

Podgoričanin je viđen 27. marta ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Zagorič oko 18.30 sati.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Prijavljen je nestanak, nakon čega je obavešteno i Više državno tužilaštvo, koje se izjasnilo da za njih nema ništa, pa je osnovna državna tužiteljka koja je bila dežurna na dan prijavljivanja tražila listing, što je Osnovni sud odobrio za krivično delo otmica iz naše nadležnosti. U međuvremenu je pronađeno zapaljeno vozilo nestalog Miličkovića, pa je veštak izašao na lice mesta. Tog dana policija opet obaveštava Više tužilaštvo, međutim, kaže dežurna tužiteljka da je zovnu kad nađu telo, iako je već bilo prošlo 20 dana od nestanka ili otmice, što znači da je to njihova nadležnost, budući da ako se neko sakrije, to nije krivično delo. Nakon njihovog izjašnjenja (službena zabeleška Centra bezbednosti), policija osnovnoj tužiteljki, a ona sudiji za istragu dostavlja predlog za mere tajnog nadzora za krivično delo otmica iz člana 164 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZCG. Međutim, sud izjavljuje neslaganje, što potvrđuje i veće, jer se radi o krivičnom delu koje sudi Viši sud, pa je ODT spise dostavila na nadležnost Višem tužilaštvu“, saopštio je osnovni državni tužilac i portparol podgoričkog ODT-a Vukas Radonjić za „Dan“.

Nadležni su obavili uviđaj na mestu gde je vozilo pronađeno, a izuzeti tragovi poslati su u Forenzički centar na veštačenje. Zasad nije poznato na koji način je došlo do zapaljenja vozila.

Nezvanično, u pitanju je automobil marke „pasat CC“ registarskih tablica PG–GJ–133. Ivan Miličković je poslednji put viđen ispred svoje kuće u Zagoriču 27. marta, oko 18.30. U tom trenutku bio je u crnoj trenerci i crvenoj jakni.

Tokom dosadašnje potrage za nestalim mladićem policija je pretražila uži i širi dio Podgorice, a pogotovo mesto gde je poslednji put viđen. Takođe, pregledani su i određeni snimci sa nadzornih kamera.

Crnogorski mediji su ranije objavili da je Miličkovića toga dana neko zvao da hitno izađe, što je on učinio oko 18.30. Pošto se nije vratio kući, porodica je narednog dana prijavila policiji njegov nestanak.

Mobilni telefon mu je bio ugašen, što, kako je porodica saopštila medijima, nije uobičajeno za njega. Porodica, prema ranijim izjavama, nema saznanja da ovaj mladić ima problem i moli sve koji imaju neka saznanja da im pomognu da ga pronađu.

Apeluje se na građane da pozovu policiju ukoliko imaju neka saznanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar