Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Povodom nesreće koja se jutros dogodila na pruzi Niš – Dimitrovgrad u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, oglasile su se “Infrastruktre železnice Srbije”.

„Danas u 7.57 sati na putnom prelazu na pruzi Niš – Ćele Kula u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz je naleteo na petnaestogodišnjeg dečaka koji je tom prilikom povređen. Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće našao se na koloseku kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad“, saopštilo je ovo javno preduzeće.

Kako dalje navode “Infrastruktura železnice Srbije”, putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće svi uređaji na putnom prelazu su radili i bili ispravni.

Niš Saobraćajna nesreća u Nišu, policija, uviđaj, uvidjaj, voz
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Prema našim nezvaničnim informacijama sa terena i izjavama svedoka, dečak je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i kako je došlo do nesreće. “Infrastruktura železnice Srbije” još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Nenad Stanisavljević, iz Infrastruktura železnica Srbije.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Kako je upravo saopšteno iz niškog UKC, dečak ima prelom nekoliko rebara i pršljena ali bez neuroloških ispada kao i kontuziju pluća. Svestan je, stabilan i komunikativan, trenutno hemodinamski stabilan. Prebacuje se na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju.

BONUS VIDEO: Teška nesreća u Nišu: Voz udario dete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar