filip gavranović i nikola ostojić
Foto: Privatna arhiva

Suđenje u ponovljenom postupku protiv stakloresca Filipa Gavranovića, kome se sudi za ubistvo najboljeg prijatelja i pekara Nikole Ostojića 2017. godine u Resavskoj ulici u Beogradu, održano je danas u Višem sudu, a na pretresu je saslušan svedok Nenad Skorić.

Svedok je bio zakupodavac pokojnog Ostojića u pekari.

Pročitajte još:

Ispitivan je na okolnosti kupoprodaje istog lokala, koja je trebalo da se desi. Kako je izjavio, cela transakcija je trebalo da se obavi u roku od 10-15 dana.

Takođe, danas je trebalo da bude saslušan još jedan svedok – Veselin Petković. Petković, koji nije uredno pozvan, nije došao, te je današnji pretres odložen za 11. maj.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i to prijavila policiji.

Motiv zločina bilo je koristoljublje.

Inače, Vrhovni kasacioni sud (VKS) ukinuo je decembra presudu Filipu Gavranoviću, kojom je bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva svog najboljeg prijatelja i pekara Nikole Ostojića novembra 2017. godine u Beogradu.

BONUS video: Ubistvo na pumpi u Leskovcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar