Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Pred višim sudom u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče optuženom da je decembra prošle godine oteo i deset dana zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola.

Na današnjem ročištu trebalo bi da budu saslušani neuropsihijatri koji su veštačili žrtvu, oni treba da se izjasne o uticaju preživljene traume na njenu psihu.

Na jednom od prethodnih ročišta saslušani su medicinski veštaci koji su dali mišljenje o fizičkim povredama koje je devojčica zadobila tokom desetodnevnog zlostavljanja.

Ukoliko na današnjem ročištu ne bude predloga za izvođenje novih dokaza, sud bi mogao da zakaže izvođenje završnih reči, što je poslednji korak do izricanje prvostepene presude.

U dosadašnjem sudskom postupku saslušani su i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog, a svedočila je i oteta devojčica.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović na sudjenju svoj zločin pravda neuračunljivošću i alkoholisanošću i pokušava da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo je 22 godine u zatvoru.

Zbog otmice devojčice i činjenice da je već osuđivan zbog otmica i silovanja Jovanović bi mogao prvi u Srbiji da bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Dvanaestogodišnju devojčicu oteo je 20. decemba u Brzom Brodu na putu do škole, a devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači. Potera za otmičarem potrajala je do 5. januara, kada je uhapšen na groblju u Malči.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare