Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Đurović je likvidiran 2018. godine kada je dovezao brata i njegovu decu do kuće u Ulici Vojvode Skopljanca.

Pred većem Višeg suda u Beogradu danas je na suđenju Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, optuženima za ubistvo Blaža Ðurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, stručni savetnik odbrane predstavio svoj nalaz i mišljenje o DNK veštačenju sudskog veštaka.

Stručni savetnik Oliver Stojković mišljenje je dao na dopunu nalaza i mišljenja biološkog veštaka koji je upoređivao DNK uzorke uzete sa puške kojom je ubijen Ðurović, navodeći da ne može sa sigurnošću da se tvrdi da taj uzorak pripada Veskoviću.

Pročitajte još:

Kako je objasnio Stojković, jedan trag sa puške je kompleksan, odnosno sadrži biološki materijal tri osobe, zbog čega on smatra da se ne može sa sigurnošću reći da je tom uzorku doprineo optuženi Vesković.

Sa druge strane Stojković je za drugi trag sa puške koji se pripisuje Ivanovu, rekao da je veoma „očuvan i jak“, što on smatra da je veoma čudno jer je puška bila u kolima koja su zapaljena, a puška je u potpunosti bila ugaravljena.

Stojković se osvrnuo i na druge dokaze iz automobila za koji se sumnja da je korišćen prilikom ubistva Ðurovića, a koji sadrže DNK optuženih, i rekao da se na elektroferogramima DNK uzoraka ne vidi termičko oštećenje , a moralo bi jer su kola gorela dva puta.

***

BONUS VIDEO:  Paljenje automobila osumnjčenog za ubistvo u Krnjači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar