Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv Predraga Koluvije, većinskom vlasnika poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" na kome je novembra prošle godine zaplenjeno skoro četiri tone marihuane, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Na jučerašnjem pretresu tužilac je pročitao optužnicu od skoro 400 strana, nakon čega su Koluvija i preostalih devet optuženih negirali krivicu, dok je na današnjem pretresu odbrana nastavila sa iznošenjem dokaza.

Pripremno ročište u slučaju „Jovanjica“ nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a odbrana je nastavila sa iznošenjem svojih dokaza, kao i sa izjašnjavanjem o onima koje je tužilaštvo predložilo, odnosno koje prihvata, a koje osporava.

Kako odbrana nije završila sa izjašnjavanjem o dokazima, pripremno ročište se nastavlja 26. avgusta.

Inače, na jučerašnjem pretresu optuženi su formalno izjasnili o krivici i svi su negirali krivično delo za koje se terete. Oni će na početku glavnog pretresa imati priliku da detaljno iznesu svoje odbrane.

Pročitajte još:

Prvooptuženom Koluviji na teret se stavlja da je organizovao kriminalnu grupu sa još devetoro zaposlenih na imanju „Jovanjica“ i nedozvoljeno proizvodio marihuanu u veštačkim uslovima. Sem Koluvije, u ovom slučaju optuženi su Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živojinović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Foto:Screenshot/Mup.rs

Podsetimo, Predrag Koluvija, većinski vlasnik firme “Jovanjica” uhapšen je sredinom novembra prošle godine sa falsifikovanom sliužbenom policijskom ispravom. Tada je otkriveno i da se u plastenicima na ovom imanju nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Sem Koluvije, uhapšeno je još osam lica zaposlenih u “Jovanjici”.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar