Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook

Živorad B. (55), koji se sumnjiči da je u subotu krvnički ubio svog sina Aleksandra B. (26) zaćutao je pred Višim javnim tužilaštvom u Jagodini, to jest, odlučio je da ne iznosi svoju odbranu, saznaje Nova.rs.

Kako nam je potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini osumnjičeni se branio ćutanjem.

Nakon toga, postupajući zamenik tužioca u Višem javnom tužilaštvu Jagodina je predložila da se odredi pritvor prema Živoradu B. iz razloga da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Kako saznajemo, osumnjičeni Živorad je prilikom saslušanja u policiji ubrzo nakon hapšenja izneo odbranu.

Ipak, sada je odlučio da se brani ćutanjem. Njemu je prethodni advokat otkazao punomoćje, te je sada dobio novog branioca po službenoj dužnosti.

Podsetimo, Živorad je u subotu u porodičnoj kući u Lešju kod Paraćina nasmrt izbo svog sina Aleksandra.

Posle krvavog pira, ubica je mirno otišao u kuću i pozvao policiju, objasnio im šta je uradio i mirno sačekao dolazak patrole.

Kako su naveli prijatelji i komšije, odranije je bilo nasilja u ovoj porodici, a Živorad je poznat kao problematičan. Ipak, informacije o ranijim prijavama nasilja nismo uspeli zvanično da potvrdimo.

Pročitajte još:

„Živorad je bio slab sa živcima, a ponekad bi voleo da popije i pivo. Pravio je i ranije probleme, a sa sinom nije bio u najboljim odnosima. I žena ga je napustila i preudala se, a sin je ostao sa njim i dedom Vladimirom. Živorad ima još jedno dete, ćerku, ali ona ne živi sa njima i sada studira u Beogradu“, kaže za Nova.rs jedna komšinica iz Lešja kod Paraćina.

O Aleksandru komšije su imale samo reči hvale. On je bio borac za prirodu i aktivista, a od njega su se na društvenim mrežama oprostili i iz Udruženja Odbranimo planinu Babu.

„Nema više našeg dragog saborca! Ubijen je jedan od nas, čovek koji je svim srcem podržavao borbu za planinu Babu! Tuga u našim srcima je ogromna, čuvaj nas odozgo dragi naš Aleksandre. Udruženje Odbranimo planinu Babu želi da izrazi saučešće svim bliskim prijateljima i familiji. Počivaj u miru borče naš dragi. Osuđujemo nemar policije koja je možda mogla sprečiti da do ovog dođe da su radili svoj posao i da je reagovala na višestruko prijavljivanje nasilja u porodici“, objavilo je Udruženje Odbranimo planinu Babu.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva u Krnjači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar