Kazneno popravna ustanova Foto: Zoran Lončarević

U Sedmom paviljonu u Zabeli, 2. maja došlo je do kraćeg incidenta između dva osuđena lica koja borave u istoj sobi. Osuđenik M.V. je napao svog cimera V.P. dok je odmarao u krevetu, nanevši mu povrede po licu, potvrđeno je za Nova.rs.

„Osuđeniku V.P. je odmah ukazana lekarska pomoć i povrede su mu sanirane u zatvorskoj bolnici, a potom je prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu.

O celom događaju KPZ Požarevac je odmah obavestio policiju i tužilaštvo, a protiv osuđenika M.N. biće podneta krivična prijava.

Naglašavamo da su dva osuđena lica bila zajedno u sobi u Sedmom paviljonu od novembra 2021. godine i tokom tog perioda nisu počinili međusobno nijedan incident“, saopštili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija za Nova.rs.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, M.N. i V.P. se od ranije poznaju budući da su prethodno dugo vremena bili cimeri u pritvoru i tokom tog perioda takođe nisu imali nijedan konflikt. Za sada nije jasno zbog čega je došlo do sukoba, niti su oni želeli da se izjasne po tom pitanju.

Takođe, M.N. je na izdržavanju kazne zatvora od 9 godina i 5 emseci za ubistvo, dok V.P. ima kaznu zatvora od 17 godina za krivično delo teško ubistvo.

Sedmi paviljon u Zabeli, u koji su smešteni pomenuti osuđenika sa visokim stepenom obezbeđenja, u kome su smeštena osuđena lica na dugogodišnje kazne zatvora zbog najtežih krivičnih dela.

BONUS VIDEO: Najtraženiji srpski begunci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar