Filip Korać Foto:MUP Srbije

Filip Korać, koji se nedavno predao hrvatskim organima koji ga sumnjiče za falsifikovanje isprava, saslušan je danas u hrvatskom tužilaštvu uz velike mere obezbeđenja. Korać je u hrvatsko tužilaštvo sproveden još jutros, gde je obavešten o svojim pravima, a ulice su obezbeđivali pripadnici interventne policije.

Velike mere obezbeđenja uključivale su pripadnike interventne policije naoružane dugim cevima i s pancirnim prslucima, piše Tportal.hr.

Korać je jutros sproveden iz istražnog zatvora, u kome je nakon predaje 24. aprila.

„Ovo je, takoreći, to prvo saslušanje. Moj branjenik se očitovao o pouci o pravima kojom mu se na teret stavlja krivotvorenje putovnice. U ovoj fazi postupak je nejavan, tako da se ne mogu izjašnjavati o detaljima. Čeka se podizanje optužnice“, kaže za Nova.rs Koraćev advokat Gordan Preglej i dodaje da će se tada odlučivati o pritvoru, te da je njegov branjenik sada u istražnom zatvoru.

Gordan Preglej advokat
Gordan Preglej Foto: N1

On je ponovo napomenuo da je reč o bagatelnom postupku.

Inače, Korać se tereti da je koristio lažni pasoš pod imenom Slobodan Koralija, rođen u hrvatskom Podunavlju. Navodno, taj dokument izdat mu je u decembru 2017. godine.

Podsetimo, Filip Korać predao se hrvatskoj policiji još 24. aprila, nakon saznanja da ga traže zbog falsifkovanja isprava. Reč je o čoveku koji slovi za osobu od najvećeg poverenja Luke Bojovića. Bojović trenutno služi kaznu u Španiji i jedan od najvećih neprijatelja kavačkog klana.

Filip Korać Foto:Rajko Ristićkorać filip

Korać se poslednji put u javnosti pominjao 14. januara 2020., kada je za njim bila raspisana crvena poternica zbog podstrekavanja na ubistvo Blaža Đurovića, a zatišje je nastupilo nakon što je Više tužilaštvo obustavilo istragu protiv njega.

Pročitajte još:

Ipak, protiv Koraća je kasnije obustavljena istraga, iako ga je i predsednik države Aleksandar Vučić u javnosti dovodio u vezu sa zločinom i nazvao dilerom droge.

„Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate iza umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: „Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio“ „, rekao je svojevremeno Vučić na konferenciji za medije.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – zaplena kokaina i heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar