Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Nepoznati mladići fizički sunasrnuli na članove Omladinske studentske akcije (OSA) u blizini Mosta Slobode, prilikom pokušaja da uklone grafit mržnje na kom je napisano "Srbe na vrbe". Grafit je osvanuo jutros, upravo sa potpisom OSE, iz koje tvrde da iza njega stoje ista grupa ljudi koja je kamenicama gađala Novosađane prilikom protesta, poznati i kao ekipa Marka Bosanca Bosketa, visokopozicioniranog člana SNS.

„Posla raspisivanja izbora i niza uličnih akcija koje je OSA izvela u Novom Sadu, a kojima pozivamo gradjane da 3. aprila glasaju protiv vlasti, dogodili su se učestali napadi sa ciljem diskreditacije mene lično a samim tim i grupe mladih aktivista, članova OSA. Sinoć smo već bili meta tabloidne mašinerije, koja me je opet targetirala kao srbomrsca i agenta tajnih službi, da bi jutros usledio ovaj grafit mržnje, iza kog stoji Srpska napredna stranka. U to smo sigurni jer je grafit zapravo nastao za potrebe još jednog opskurnog teksta koji je jutros osvanuo na lokalnom SNS portalu, gde sa opet optužen za mržnji prema Srbiji“, kaže za Nova.rs Brajan Brković, aktivista OSE.

Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Ubrzo nakon objavljivanja teksta, aktivisti OSA su došli na lice mesta i lično pozvali policiju i prijavili grafit mržnje. Skoro istovremeno po prijavi, pojavila su se trojica mladića sa kapuljačama i hirurškim maskama i pokušala da uklone grafit koji su verovtano lično i napisali.

Foto:Ana Lalić/Nova.rs

U pokušaju da ih spreče , došlo je do koškanja između aktivista OSA i nepoznatih, od kojih je jedan i napao Dejana Bagarića, da bi zatim pobegli u pravcu parka. Na licu mesta je i dalje uviđaj u toku.

Bonus video: Tuča u bilijar klubu u Pančevu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar