Foto: Medija centar Beograd

Dvojica optuženih za nasilničko ponašanje prema advokatu Goranu Petronijeviću (60) i penzionisanom sudiji Novici Pekoviću (70) sredinom maja na Vračaru izneli su danas obranu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu i događaj opisali na svoj način.

Uroš Anđelković (40) i Nenad Ðorđević (42) su negirali krivicu, tvrdeći da su bili isprovocirani, te da se događaj nije odigrao na način kako je to opisano u optužnom predlogu.

Odgovarali su i na pitanja suda, tužioca, branilaca i punommoćnika opštećenih.

Nastavak suđenja je zakazan za 3. februar, rečeno je Tanjugu u sudu.

Tada bi trebalo da budu ispitani oštećeni Petronijević i Peković.

Anđelković i Ðorđević su optuženi za krivično delo nasilničko ponašanje prema advokatu Petronijeviću i nekadašnjem sudiji Vrhovnog kasacionom suda i predsedniku Apelacionog suda u Novom Sadu Pekoviću.

Optužnim pregdlogom tužilaštva terete se da su na platou između Molerove i Njegoševe ulice u bašti kafića oko ponoći između 14. i 15. maja napali Petronijevića i Pekovića i da su ih šutirali nogama, udarali rukama i stolicama, koji su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede.

Napadači su uhapšeni već sutradan.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je optužnim predlogom predložilo sudu da ih osudi na zatvorske kazne od po godinu dana.

Oštećeni advokat i nekadašnji sudija su se pridružili krivičnom gonjenju optuženih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar