Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nepoznati srednjoškolac brutalno je napao i pretukao muškarca i ženu romske nacionalnosti juče oko 18 sati u autobusu koji saobraća na beogradskoj liniji 706. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je o njemu pisalala devojka M. M. na društvenim mrežama, koja je do detalja opisala kakve su batine pretrpeli napadnuti ljudi, tvrdeći da niko u autobusu nije želeo da im priskoči u pomoć.

Kako je napisala pomenuta devojka, napad se dogodio oko 18 sati, kada je pomenuti par, iz čista mira, pretukao učenik srednje škole.

„Večeras oko 18h u busu 706 mali ćelavi srednjoškolac, nacista, krvnički je prebio čoveka i ženu romske nacionalnosti. Bez povoda ih je nekoliko minuta udarao šakama i nogama isključivo po glavi, oni se nisu branili, već su zapomagali i plakali“, napisala je ova devojka, inače očevidac stravičnog napada.

Ona je istakla i da je u autobusu tom prilikom bilo minimun 60 ljudi, ali da niko nije želeo da priskoči u pomoć žrtvama.

„U autobusu je bilo bar 60 ljudi, koji su malom kretenu govorili kuda lakše da pobegne, kad sam najzad ubedila vozača da zaustavi autobus na stajalištu na kom su se slučajno zatekla dva pandura. Svo troje su izleteli, dok sam pokušavala sama da izvadim nekoliko putnih torbi koje su nosili, jer su se vraćali sa tezge, i kad sam zatražila pomoć od ostalih, kao i da zajedno ispričamo policiji šta se desilo, svi su rekli da izađem sama kad sam već luda, njih to ne zanima“, napisala je ova devojka.

Veceras oko 18h u busu 706 mali celavi srednjoskolac nacista je krvnicki prebio coveka i zenu romske nacionalnosti.Bez…

Posted by Milica Marjanovic on Четвртак, 01. октобар 2020.

Kako je navela, policajci su, umesto da privedu srednjoškolca, počeli na viču na bračni par, koji je romske nacionalnosti.

„Pandurima su se u isto vreme žalili i on i oni, sa njim su lepo razgovarali, dok su vikali na bračni par Roma. Bila bi njihova reč protiv njegove da nisam izašla i tražila da pozovu patrolu koja je na dužnosti, jer oni nisu bili, i rekla da neću otići dok ne vidim prijavu. On im se i dalje unosio u facu, a kad sam se unela ja njemu rekao mi je „Zar treba da ćutim dok me vređaju?“ Pristigloj patroli je pokušao da slaže da su mu otvarali ranac, ali sam rekla da izmišlja i da to prvih pola sata nije ni pomenuo nego se sad dosetio“, napisala je ona.

Kako je istakla u svojoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, policajci su srednjoškolca pustili da ode nakon uzimanja podataka, tvrdeći da mu „ne mogu ništa“.

„Njegovo ime ne znam, jer su ga odvojili sa strane dok je davao podatke, a prebijeni bračni par i ja smo govorili adrese dok je on stajao pored nas i slušao. Pojavila su se i tri dečka u trenerkama koja su pričala i sa pandurima i sa njim i sa mnom, i posle toga nestala. Malog nacistu su pustili i rekli mi da ne mogu ništa, jer mu nije pronađeno nista u toku pretresa, a javni red i mir nisu videli da narušava, iako sam ponavljala da ga je očigledno narušavao pre nego što su stigli“, rekla je ona.

Pročitajte još...

Ona je navela i da se prema napadnutom paru ništa bolje nije ponašala ni ekipa Hitne pomoći.

„Kad je došla Hitna pomoc, takođe su vikali na njih dvoje i cinično se podsmevali kad su oni rekli da ne mogu da pođu sa njima bez stvari, i zaključili „da su im preče gluposti i da im nije ništa.“ Kad sam rekla da treba da ih bude sramota i da od toga žive, pokušali su da me oteraju vikanjem i vređanjem, jer „ko sam ja da im se mešam u posao.“ Rekla sam im da krenu u bolnicu, a da ću stvari pričuvati ja, pa su pošli sa njima“, napisala je ona.

Ipak, istakla je i da ne zna kako je sada bračni par.

„Kako su sada ne znam, jer je po stvari došao njihov sin, ali znam da je ovo velika sramota i za sve ljude iz tog autobusa, i za pandure, a čak i bolničare. I jako se plašim da mi poziv za suđenje nikad neće ni stići“, navela je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare