Foto: Printscreen/NOVA S

Crnogorski državljanin Miloš Miljanović, navodni pripadnik "kavačkog klana" koji je uhapšen u utorak u Beogradu zbog sumnje da je naoružan upao u kafić na Vračaru, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu. On se na saslušanju branio ćutanjem.

Miljanoviću se na teret stavlja pokušaj ubistva tri osobe, ali i nedozvoljeno držanje oružja. Tužilaštvo je nakon saslušanja zatražilo pritvor do 30 dana za osumnjičenog.

Podsetimo, crnogorski državljanin Miljan Miljanović sumnjiči se da je u ponedeljak oko 17 sati naoružan upao u baštu jednog kafića na Vračaru, razgledao po lokalu, a potom izašao. Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak nadzornih kamera pomenutog kafića, na kome se vidi kako muškarac u crnoj trenerci sa kapuljačom u glavi i “uzijem” u ruci ulazi u baštu tog lokala.

Foto:Screenshot/Twitter/ Zoran Torbica@torbica

U kafiću je tada nastala opšta panika, a ljudi su krenuli da beže. Ipak, najveću pažnju izazvala su dvojica mladića koji su se, po ulasku napadača u kafić, sakrila iz šanka, a za jednog od njih se sumnja da je bio meta napada. Reč je o Milošu Niloviću zvanom Runjo, koji je u više navrata dovođen u vezu sa suparničkim „kavačkim klanom“ i protiv koga se trenutno vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Nilović je za medije potvrdio da je tačno da se on nalazi na snimku, ali je negirao da ima veze sa „škaljarskim klanom“.

„Ja i Vojkan smo tu došli da popijemo kafu. Mi smo sedeli sa menadžerima lokala, sa njima sedimo svaki dan tu. Nismo se krili ni od koga, to policija zna, policija sedi svaki dan u tom lokalu. Mi veze nemamo ni sa škaljarskim klanom, ni sa kavačkim. Niti vodimo rat sa nekim“, rekao je Nilović za portal KRIK.

#related-news_1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare