Tviter demantovao MUP: Ipak bio napad u kafiću na Vračaru

Hronika 11. maj. 202023:34 > 12. maj. 2020 18:3412 komentara
Podeli:
Foto:Screenshot/Twitter/ Zoran [email protected]

Nakon što se na pojedinim portalima pojavila vest o tome da je maskirani napadač ušetao u punu baštu jednog kafića na Vračaru i otvorio vatru iz automatskog oružja, a što je MUP Srbije odmah demantovao, tokom večeri je na društvenim mrežama osvanuo snimak koji pokazuje da situacija nije bilo nimalo naivna, odnosno da naoružani napadač nije "samo primećen" u bizini lokala.

Naime, korisnik društvene mreže Tviter Zoran Torbica objavio je video-snimak sa kamera jednog kafića na Vračaru, na kome se vidi kako je muškarac u crnoj trenerci sa kapuljačom na glavi i „uzijem“ u jednoj, a kesom u drugoj ruci, ušetao je u baštu tog lokala.

Ubrzo je u kafiću nastala opšta panika, a ljudi su krenuli da beže iz pomenutog lokala. Interesantno je i da je nekoliko gostiju ostalo da sedi, kao da se ništa ne dešava.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, ubrzo nakon što je pomenuta vest osvanula u medijima, MUP je demantovao da je došlo do pucnjave u pomenutom kafiću.

„Prijavljeno je i primećena je jedna osoba sa oružjem, ali nikakve pucnjave niti ispaljenog metka nije bilo“, rekli su ranije iz Biroa MUP.

Međutim, za naoružanog muškarca ne bi se moglo reći da je samo primećen, s obzirom na ono što pokazuje snimak.

Prema pisanju pojedinih portala, sumnja se da je meta napada bio muškarac blizak „škaljarskom klanu“. Kako navode, u trenutku upada osumnjičenog u lokal dvojica muškaraca, koji su sedeli za jednim stolom, odmah su počeli da beže, a potom se i sakrili iza šanka u bašti kafića.

„Po njihovoj reakciji delovalo je kao da je njih tražio. Bili su iza šanka sve dok napadač nije otišao. Osumnjičeni muškarac nije rekao ni reč, samo se prošetao kroz lokal i razgledao, verovatno u nameri da pronađe metu. Sumnja se da je jedan od dvojica mladića koji su se sakrili iza šanka pripadnik ozloglašenog „škaljarskog klana“ iz Kotora. Nakon što je napadač izašao iz lokala, pomenuta dvojica mladića su pobegla na zadnja vrata“, rekao je sagovornik portala Kurir.rs.

Policija traga za osumnjičenim.

Komentari

Vaš komentar