Olgica Markanovic
Olgica Markanović Foto:Instagram/olgicamarkanovic

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, i njenoj pomoćnici Jasmini Tasić.

Suđenje je već dva puta odlagano zbog izostanka Tasićeve, koja je u to vreme bila pri kraju trudnoće, a sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Danas se očekuje izlaganje uvodnih reči tužilaštva i branilaca, nakon kojih će i optužene moći da iznesu svoju odbranu.

Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu teško delo protiv zdravlja ljudi. Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru „Tayas“ u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena. Istovremeno su primenjivale nedozvoljene injekcije lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koje su predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

Pročitajte još:

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem „plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Tvrdila je i da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatan oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

BONUS VIDEO: Kakva se poruka šalje žrtvama otvaranjem za javnost suđenje Miroslavu Aleksiću?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)